Ασφάλειες Αυτοκινήτων-Μότο

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ – ΜΟΤΟ.

Το γραφείο μας δραστηριοποιείται στον χώρο των ασφαλειών αυτοκίνητων απο το 1995.

Έχουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και την τεχνογνωσία ώστε να μπορούμε να σας προτείνουμε την ασφάλεια που ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες σας, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Αναλαμβάνουμε να ασφαλίσουμε το ΕΙΧ, ΦΙΧ, ΦΙΧ Αγροτικό, Μοτοσυκλέτα, Τρακτέρ – Αγροτικό Μηχάνημα Κ.Α.

Σε περίπτωση ζημιάς είμαστε εδώ να σας πληροφορήσουμε  για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να αποζημιωθείτε άμεσα.

Ένα ζήτημα που που πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε κάνει ασφάλεια αυτοκινήτου ή σκοπεύετε να κάνετε μια νέα, είναι η ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου σας.

Γιατί; Είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος στις ασφάλειες αυτοκινήτων, καθώς είναι τα χρήματα με τα οποία θα πρέπει να σας αποζημιώσει η ασφαλιστική σας εταιρία σε περίπτωση για παράδειγμα ολικής κλοπής.
Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, η ασφαλιζόμενη αξία επηρεάζει το τελικό κόστος της ασφάλειάς σας. Μπορείτε να κάνετε φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου και να μειώσετε το κόστος, αν στην ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου βάλετε ένα χαμηλότερο ποσό, από την τρέχουσα εμπορική αξία. Θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε γιατί αν βάλετε πολύ μικρότερο ποσό, ναι μεν θα πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα αλλά σε περίπτωση που θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας, πχ για ολική κλοπή, δεν θα μπορείτε να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας με κάποιο άλλο αντίστοιχο.
Ανανέωση ασφάλειας και αξία αυτοκινήτου
Συνήθως όταν αγοράσει κάποιος ένα αυτοκίνητο, καινούριο ή μεταχειρισμένο, σπεύδει την πρώτη φορά να το ασφαλίσει για το ίδιο ποσό. Το ίδιο πιθανότατα να κάνατε και εσείς. Όμως το αυτοκίνητό σας με το πέρασμα του χρόνου χάνει ένα μέρος της εμπορικής του αξίας. Αν αγοράσατε για παράδειγμα το αμάξι σας με 15.000€ την επόμενη χρονιά ή ακόμη και το επόμενο εξάμηνο πιθανότατα η εμπορική του αξία να είναι κατά 1500€ μικρότερη δηλαδή 13,500. Αν την επόμενη φορά που το ασφαλίσετε αφήσετε την ίδια ασφαλιζόμενη αξία (15000€) και για κάποιο λόγο χρειαστεί να αποζημιωθείτε, η ασφαλιστική θα σας δώσει 13000€. Δηλαδή θα έχετε πληρώσει παραπάνω από αυτά που κανονικά έπρεπε. Άρα στην ανανέωση του συμβολαίου σας να ζητάτε προσαρμογή της ασφαλιζόμενης αξίας του αυτοκινήτου σας. Ορισμένες ασφαλιστικές το κάνουν αυτόματα, άλλες όχι. Έτσι θα πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και θα αποφύγετε την υπερασφάλιση.
Αξίζει να γνωρίζετε ότι βάση νόμου δικαιούστε επιστροφή ασφαλίστρων αν διαπιστώσετε ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου ασφάλισης, το αυτοκίνητό σας παραμένει ασφαλισμένο για κεφάλαιο μεγαλύτερο της εμπορικής του αξίας. Πιο συγκεκριμένα ο νόμος  489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331)Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης άρθρο 6 παράγραφος ε.
Αν έχετε ένα αυτοκίνητο και του έχετε “ρίξει λεφτά” για να το αναβαθμίσετε και να του προσθέσετε έξτρα ή καλύτερα μέρη, αυτό δεν μετράει στην αρχική ασφαλιζόμενη αξία, αν δεν το έχετε αναφέρει. Μπορεί δηλαδή να έχετε ένα αμάξι, να του έχετε προσθέσει αεροτομή, ζάντες, ηχοσυστήματα κ.α και αξία του αυτοκινήτου να έχει ανέβει. Για να είναι ασφαλισμένα και αυτά τα μέρη, ίσως να πρέπει να στείλετε κάποιες φωτογραφίες ή και αποδείξεις αγοράς για τα συγκεκριμένα μέρη στην ασφαλιστική εταιρία. Τέλος δώστε προσοχή ώστε να αναφέρεται ρητά στο συμβόλαιο η ύπαρξη αυτών των έξτρα μερών του αυτοκινήτου ώστε σε περίπτωση ανάγκης κάλυψης να μην ισχυριστεί η ασφαλιστική ότι έχει γίνει κάποιο λάθος.